Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 25 ετών από πτώση αεροσκάφους. Ο αδερφός της Χριστίνας Ωνάση ήταν λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων και των αεροπλάνων. Παρόλο που είχε κακή όραση, είχε άδεια για μικρά αεροσκάφη και είχε γράψει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης.
Λίγο πριν από τη μοιραία πτήση ο Αλέξανδρος Ωνάσης, πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, είχε προγραμματίσει να πετάξει με το liar jet του για το Ρίο της Βραζιλίας. 15 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, το αεροσκάφος συνετρίβη. Οι δύο συνεπιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ο Αλέξανδρος Ωνάσης με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του ΚΑΤ.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Τζάκι Κένεντι έφτασαν εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Νέα Υόρκη, ενώ την επόμενη μέρα, η μητέρα του από την Ελβετία μαζί με τον Σταύρο Νιάρχο. Μαζί τους κατέφθασε μια ομάδα top Αμερικανών γιατρών αλλά τα τραύματα στο κεφάλι του Αλέξανδρου δεν άφηναν καμία ελπίδα. Ήταν κλινικά νεκρός. Ο πατέρας του, κλήθηκε να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, να βγάλει τον Αλέξανδρο από τη μηχανική υποστήριξη. Στη συνέχεια, κάλεσε τους δημοσιογράφους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολυμπιακής όπου τους υποδέχτηκε φορώντας μαύρα γυαλιά. «Είμαι ο φτωχότερος άνθρωπος στον κόσμο» δήλωσε και κανένας δεν τόλμησε να κάνει κάποια ερώτηση.
Η σορός του μεταφέρθηκε στον Σκορπιό. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, δεν μπόρεσε να δεχτεί την απώλεια, γι'αυτό αποφάσισε να ταριχεύσει το σώμα του γιου του και να το διατηρήσει, σχεδόν τρεις εβδομάδες, Κάθε βράδυ έμπαινε στο μικρό εκκλησάκι του νησιού και συνομιλούσε μαζί του. Μετά την παρέμβαση του φίλου του Μητροπολίτη Λευκάδας, ο Ωνάσης αποφάσισε να θάψει το παιδί του. Ωστόσο, δεν άντεχε να είναι εκεί. Έφυγε για τη Νέα Υόρκη μία ημέρα πριν από την τελετή και ξαναγύρισε την επόμενη. Ο Έλληνας κροίσος υποστήριζε μέχρι και το τέλος της ζωής του ότι ο θάνατος του γιου του ήταν εγκληματική ενέργεια.