Ηλεία | «Ήθελε να γίνει γιατρός, είχε όνειρα» – Συγκλονίζει η δασκάλα της 11χρονης Βασιλικής

Ηλεία | «Ήθελε να γίνει γιατρός, είχε όνειρα» – Συγκλονίζει η δασκάλα της 11χρονης Βασιλικής

Η δασκάλα που βοηθούσε την αδικοχαμένη 11χρονη Βασιλική στα μαθήματά της μίλησε για το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε την Ηλεία. Η μικρή Βασιλική δολοφονήθηκε από τον θείο της, ο οποίος προσπάθησε πρώτα να τη βιάσει. Η δασκάλα αναφέρθηκε με συγκίνηση, λέγοντας ότι «είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός». Γνώριζε την οικογένεια μέσα από τη σχέση της με τα μικρότερα αδέλφια της Βασιλικής που ήταν στο νηπιαγωγείο.

«Την Βασούλα την ήξερα γιατί ερχόταν με τη μαμά να πάρει τα παιδιά από το σχολείο. Ήταν ένα παιδί με ανησυχίες, είχε μία αίσθηση ας πούμε ‘θα μπορώ εγώ να γίνω κάτι τόσο μεγάλο, μπορώ να τα καταφέρω;’».

Αναφερόμενη στην κατάσταση της οικογένειας της 11χρονης, η δασκάλα έίπε: «Μιλάμε για πολλή φτώχεια, μιλάμε για ένα σπίτι πολύ μικρό, μιλάμε για δύσκολες καταστάσεις».

Και πρόσθεσε: «Η Βασιλική πρώτα από όλα ήταν πανέξυπνη και όλα τα παιδιά είναι και πάρα πολύ σεβαστικά, πολύ ευγενικά. Ήταν ένα πλάσμα το οποίο προσπαθούσε ανελέητα για το καλύτερο. Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσε. Ήθελε προφανώς να γίνει κάτι καλύτερο και να έχει μία εξέλιξη στη γνώση».

Ποτέ δεν είδε κάτι παραβατικό, συμπληρώνει, ενώ για τη μητέρα έχει να πει τα καλύτερα. «Η μητέρα ήταν άψογη στην καθαριότητα των παιδιών, στο φαγητό, των παιδιών στο νοιάξιμο, στο ενδιαφέρον της για το μαθησιακό κομμάτι, να μάθουν».

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.