Δένδιας | "Θέλουμε να διαφυλαχθεί το καλό κλίμα με την Τουρκία"

Δένδιας | "Θέλουμε να διαφυλαχθεί το καλό κλίμα με την Τουρκία"

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παραχώρησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δήλωσε: "Μετά την τραγωδία με τους σεισμούς, έχουμε μια αισθητή μείωση της έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα. Η βοήθεια που δώσαμε είναι άσχετη με την εξωτερική πολιτική. Δε ζητάμε ανταλλάγματα. Υπάρχει η επαναπροσέγγιση των κοινωνιών και είναι ευκολότερο να γίνει επανέναρξη των συζητήσεων, ώστε να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα που υπάρχει. Αντίστοιχα, μειώθηκε δραστικά η Τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο. Δε θέλω να ξύσω πληγές για το παρελθόν που μας πλήγωσε. Εμείς έχουμε σαφή αντίληψη των πραγμάτων. Θέλουμε να διαφυλαχθεί το καλό κλίμα. Πιστεύω ότι μπορούν να λυθούν οι διαφορές. Πιστεύω ότι πάνω σε αυτή τη βάση, μπορεί να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση".

Παράλληλα, απατώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις ανησυχίες για ένα θερμός επεισόδιο, ο κ. Δένδιας τόνισε: "Δεν πίστευα ποτέ ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι. Το τυχαίο φοβόμουν. Μειώνεται δραματικά, αν δε μηδενίζεται τελείως η πιθανότητα".

Τέλος, αναφερόμενος στο Ουκρανικό πόλεμο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι: "Είναι ένας τραγικός πόλεμος για έναν χρόνο, τελείως άχρηστος πόλεμος, βάρβαρη εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα. Δεν είναι καθόλου εύκολη η επίλυση του πολέμου. Εδώ υπάρχει άσπρο μαύρο, δίκαιο άδικο, όπως λέμε εμείς για το διεθνές δίκαιο και τα ίδια εφαρμόζουμε για Ουκρανία. Δεν έχουμε επιλογές. Θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.