Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, απολογήθηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τις κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα, η κ. Τουλουπάκη κατέθεσε:
Τουλουπάκη: Ορθώς δεν εστάλησαν στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές κατά Κουρουμπλή, γιατί δεν είχαν σαφές καταγγελτικό πρόσωπο. Δεν καταμήνυαν σαφές πρόσωπο και πράξη, αλλά στόχος ήταν η διεύρυνση του πεδίου της έρευνας και για το 2015. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να υποβληθούν στη Βουλή χωρίς συμπληρωματικά στοιχεία. Ορθώς δεν εστάλησαν στη Βουλή και από μένα και από την κ. Ράικου! Αν κάποιος τηρούσε αυστηρά το νόμο, έπρεπε να ελεγχθεί και ο Βορίδης, γιατί με βάση τις αναφορές, έπρεπε να ελεγχθούν όλοι οι υπουργοί Υγείας του 2015. Δηλαδή και ο Ξανθός και ο Κουρουμπλής και ο Βορίδης!
Πρόεδρος: Εάν είχατε διαβάσει από την αρχή τις αναφορές θα τις στέλνατε;
Τουλουπάκη: Εγώ δε θα τις έστελνα στη Βουλή και σωστά δεν τις έστειλε και η κ. Ράικου, καθώς έπρεπε να υπάρχουν και άλλα στοιχεία, που προέκυψαν από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.
Πρόεδρος: Υπήρχε πράξη για την οποία να είχατε βεβαιότητα, για να τη στείλετε στη Βουλή;
Toυλουπάκη: Όχι. Δεν υπήρχαν ούτε απλές ενδείξεις
Πρόεδρος: Ναί, αλλά για να κατηγορείστε για κατάχρηση εξουσίας;
Toυλουπάκη: Από πού συμπεραίνουμε ότι, ο Κουρουμπλής ήταν ένοχος και θα ασκείτο δίωξη;
Πρόεδρος: Αυτό περίμενα να πείτε.
Τουλουπάκη: Το αδίκημα παραγράφηκε γιατί είναι μικρό το περιθώριο, που ορίζει ο νόμος, για την παραγραφή των υπουργών. Αλλά εμείς το στείλαμε στη Βουλή, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να το στείλουμε. Νωρίτερα δεν μπορούσαν να σταλούν, γιατί ήταν ανώριμες. Εάν την έστελνα νωρίτερα στη Βουλή, τότε θα είχα παραβεί το καθήκον μου! Δεν είχα ποτε σχέσεις με κανένα πολιτικό πρόσωπο. Δεν προέκυψε ούτε καν ως ένδειξη οποιαδήποτε γνωριμία μου με τον κ. Κορουμπλή ή άλλο μέλος της Κυβέρνησης. Η μοναδική γνωριμία μου με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ήταν στο πλαίσιο της υπηρεσιακής μας σχέσης. Ηαν προϊστάμενος μου και τον γνώριζα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Του μίλαγα πάντα στον πληθυντικό ενώ αντίθετα οι σχέσεις των κατηγόρων μου της κ. Ράικου και του κ. Αθανασίου ήταν πιο στενές και πιο βαθιές. Συνάντησα 4 φορές τον κ. Παπαγγελόπουλο πάντα με υπηρεσιακούς παράγοντες και σε δύο τραπέζι που έκανε ο κ. Αθανασίου και πήγαμε όλο οι επίκουροι της Διαφθοράς.
Πρόεδρος: Πως επικράτησε ότι, είχατε στενή σχέση?
Toυλουπάκη: Δε μου επιτρέπει η θέση μου, να μιλήσω για αθλιότητες.
Ματζουρανης: Θα τα πω εγώ!
Τουλουπάκη: Δε θέλω να καταφερθώ εναντίον συνάδελφων. Εάν είχα ιδιαίτερη σχέση δε θα του μίλαγα στον πληθυντικό. Είναι η κορύφωση μιας μαρτυρικής πορείας, ενός Γολγοθά. Μας αποκαλούσαν εγκληματική συμμορία. Ξυπνήσαμε ένα πρωί, για να μάθουμε ότι, μας αποκαλούσαν με παρατσούκλια κυρά Φρόσω, ταξιδιάρα, Ρασπούτιν, Γόβας, νεκροθάφτης, παρουσιάζοντας μια παρακμιακή εικόνα του δικαστικού σώματος, η οποία όπως αποδείχτηκε υφίστατο μόνο στην αντίληψη εκείνων που την επινόησαν. Πρόκειται για μια προσπάθεια παραδειγματισμού όλων των μελλοντικών συναδέλφων, που θα έχουν την ατυχία να επεξεργαστούν δικογραφίες με πολιτικά με σημαίνοντας πολιτικά πρόσωπα. Γιατί δεν ήμουν μόνον εγώ Ήταν η κ. Δημητρίου η πρώην Εισαγγελέας ΑΠ, ο κ. Ντζούρας, ο κ. Μανώλης, ο κ. Ζαγοραίος ο κ. καλούδης,. Συνάδελφοι που διακρίθηκαν όλοι για την εντιμότητα και το ήθος τους. Μας απέδωσαν ανύπαρκτα πολιτικά κίνητρα, για αυτονόητες και υποχρεωτικές ενέργειες μας κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Αξιότιμοι κ. Δικαστές. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία μας εναποθέτω την τύχη μου στην κρίση σας!".