Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, συνεχίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, με την κατάθεση της γραμματέας του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η κ. Ευθαλία Διαμαντή δήλωσε πως: "Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους, μεταξύ αυτών οι Παναγιώτης Παναγιώτου και Χρήστος Μαχαίρας, καθώς και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία καναλιού και της εφημερίδας. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την ομάδα Παππά για ένα κανάλι του κόμματος. Για το λόγο, ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε. Αρκετές φορές ο κ. Καλογρίτσας πήγαινε και εκείνος στο Μαξίμου. Οι σχέσεις μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Καλογρίτσα ήταν οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές."
Σχετικά με την κατάθεση της κ. Διαμαντή, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, δήλωσε πως: "Η μάρτυρας και υπάλληλος του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, κυρία Θάλεια Διαμαντή, κατέθεσε πως ο εργοδότης της ήθελε να δημιουργήσει και να ηγηθεί τηλεοπτικού σταθμού και επένδυσε πάρα πολλά χρήματα, επταψήφιο ποσό στη συμμετοχή του γιου του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη δημιουργία και απασχόληση δημοσιογραφικής ομάδας. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν έβαλε απλά και μόνο το όνομά του στη διεκδίκηση μιας τηλεοπτικής άδειας, ότι δεν ήταν ένας μπροστινός, αφού επένδυε οικονομικά και έλεγχε την προετοιμασία και τη συμμετοχή της οικογένειάς του στον διαγωνισμό. Επεσήμανε, ακόμα, ότι ο κ. Καλογρίτσας επένδυσε χρόνο και κατέβαλε προσωπική προσπάθεια για την εξεύρεση εταίρου. Και πως, χρόνια μετά, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της οικογένειας Χούρι, όταν ο ίδιος κλήθηκε να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ της μεταξύ τους συναλλαγής.
Η κυρία Διαμαντή, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, παραδέχθηκε ότι οι αναφορές της είναι αποτέλεσμα της κρίσης της και ενημέρωσης που είχε από μια μισάνοιχτη πόρτα. Χωρίς, βεβαίως, να συμμετέχει σε συναντήσεις και χωρίς να έχει ίδια γνώση των θεμάτων που εξετάζονται. Όπως παραδέχθηκε, δεν άκουγα όλες τις συζητήσεις, άκουγα ως ένα όριο. Δεν ήμουν πάντα παρούσα. Η ίδια αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο κύκλο γνωριμιών του κ. Καλογρίτσα και τις επαφές του με πολιτικούς από πολλούς πολιτικούς χώρους, επιχειρηματίες, κ.ά. Με αδιαμφισβήτητο δεδομένο τη σχέση εξαρτημένης εργασίας της κυρίας Διαμαντή από τον κ. Καλογρίτσα και πιθανό τον επηρεασμό της από τον εργοδότη της, στη συνεδρίαση δεν προέκυψε τίποτα νεότερο. Αυτά που κυριάρχησαν ήταν οι προσωπικές κρίσεις, οι ατεκμηρίωτες «πληροφορίες» και κάποια ευφυολογήματα για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. Αυτό που αναδείχθηκε ήταν ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχείρησε να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αλλά η αδυναμία του να καταβάλει την πρώτη δόση τον κήρυξε έκπτωτο. Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής".
Αντίστοιχα, οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, δήλωσε ότι: "Από το σύνολο βασικών μαρτύρων που έως τώρα έχουν καταθέσει και από μαρτυρίες τους προκύπτει σαφέστατα η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κυρίου Παππά".