Hράκλειο | Ανακάμπτει η υγεία του 29χρονου Νίκου μετά από τον πυροβολισμό

Hράκλειο | Ανακάμπτει η υγεία του 29χρονου Νίκου μετά από τον πυροβολισμό

Θετικά είναι τα μηνύματα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όσον αφορά την υγεία του 29χρονου Νίκου Φανουράκη, ο οποίος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυροβολισμό στο κεφάλι, διακομίστηκε και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο νεαρός άνδρας φαίνεται να έχει εμφανίσει ανάκαμψη και επαφή με το περιβάλλον. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο, Ανέστη Κιούλπαλη, αναμένεται ότι αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του από τη ΜΕΘ στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ο κ. Κιούλπαλης επεσήμανε ότι ο νεαρός έχει ήδη αποσωληνωθεί από τις ιατρικές συσκευές αναπνοής και έχει επανακτήσει κάποιο επίπεδο συνείδησης, γεγονός που διατηρεί τις προοπτικές για την ανάρρωσή του σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, την περιπτωσή του θα αναλάβουν ειδικοί της Νευροχειρουργικής Κλινικής, μιας και η σφαίρα που είχε διαπεράσει το κεφάλι του παραμένει εγκλωβισμένη στον εγκέφαλό του.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου που κατηγορείται ως ύποπτος για την επίθεση με πυροβολισμό που είχε ως στόχο τον Φανουράκη. Ο νεαρός αυτός, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, φέρεται να είναι ο ύποπτος για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις αρχές Αυγούστου, στην επαρχιακή οδό Μοιρών Τυμπακίου.

Όσον αφορά την χρονολογία των γεγονότων και την ακολουθούμενη διαδικασία έρευνας, συμφώνα με πηγές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προκύπτει ότι λίγο πριν από το μοιραίο συμβάν, είχε εκδηλωθεί λογομαχία μεταξύ του θύματος και του ύποπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχει δημοσιευτεί, φαίνεται η καταγραφή του επεισοδίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που αποκάλυψε η ΕΡΤ, το βίντεο απεικονίζει την καταδίωξη του αυτοκινήτου του θύματος και την ανατροπή του αυτοκινήτου του ύποπτου, καθώς και τον πυροβολισμό που ακολούθησε. Το αρχείο καταγράφει ότι ο νεαρός ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει, ενώ το θύμα προσπάθησε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί τον πυροβολισμό που τον τραυμάτισε. Ο ύποπτος φέρεται να εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

 
 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.