Υπ. Υποδομών | Παρουσιάστηκαν 5 έργα υποδομών στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Υπ. Υποδομών | Παρουσιάστηκαν 5 έργα υποδομών στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, ενημέρωσε τη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τέσσερις συμβάσεις έργων και μία σύμβαση προμήθειας τροχαίου υλικού. Ειδικότερα, την επιτροπή  απασχόλησαν τρία έργα με αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού προϋπολογισμού 542 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης και δύο έργα αρμοδιότητας εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου, της Εγνατία Οδού ΑΕ και της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Το πρώτο έργο αφορούσε τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο στο τμήμα Μπράλος-Άμφισσα, το οποίο κοστίζει 285 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από ΕΣΠΑ. Το δεύτερο έργο είναι της Παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών, με προϋπολογισμό δημοπράτησης στα 210 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εξής κατασκευές:

  • του τμήματος Υψηλή Γέφυρα - Νέα Λάμψακος
  • της Παράκαμψης Ψαχνών
  • της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας - Νότιας Εύβοιας

Το τρίτο οδικό έργο που παρουσιάστηκε στην επιτροπή αφορά τον κάθετο άξονα 61 της Εγνατίας, από τον ανισόπεδο κόμβο Κρηνίδων έως τον ισόπεδο κόμβο Σταυρού. Το τέταρτο έργο που παρουσιάστηκε ήταν η ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου. Τέλος, το τελευταίο έργο που απασχόλησε την επιτροπή ήταν το Μετρό Θεσσαλονίκης, με την παρουσίαση να περιστρέφεται γύρω από τη σύμβαση προμήθειας τροχαίου υλικού και την επέκτασή του προς Καλαμαριά.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.