Δίκη Χρυσής Αυγής | Στις 7 Οκτωβρίου η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής | Στις 7 Οκτωβρίου η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ειδικότερα, κατά τη σημερινή διαδικασία, οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν τις ενστάσεις και τα αιτήματά τους, με το δικαστήριο αρχικώς να απορρίπτει την πλευρά του, Νίκου Μιχαλολιάκου, για αναβολή της δίκης λόγω μη νόμιμης κλήτευσής του. Στη συνέχεια, 12 από τους κατηγορούμενους υπέβαλλαν ένσταση απόρριψης της έφεσης του αναπληρωτή Εισαγγελέα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο οποίος έχει ζητήσει να τους επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη υποστήριξε ότι: "Η έφεση του κ. Κωσταρέλλου πρέπει να κριθεί απαράδεκτη καθώς στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Δεν υπάρχει διακριτή αναφορά στο πρόσωπο του κ. Κασιδιάρη αλλά μια γενική αναφορά στους καταδικασθέντες. Στην έφεση γίνεται επίκληση μίας δήλωσης από την επίσημη σελίδα της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Φύσσα, την οποία ο κ. Κωσταρέλλος θεωρεί ως δήλωση Κασιδιάρη".

Επιπλέον, ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε πως: "Καταδίκασα αμέσως το έγκλημα σε βάρος του Παύλου Φύσσα. Δεν είναι δική μου η δήλωση. Να κρίνει το δικαστήριο σας την ηθικά απαράδεκτη έφεση του κ. Εισαγγελέα διότι βασίζεται σε ψεύδη που θα δούμε στη συνέχεια". Με την ένσταση περί απαράδεκτης εισαγγελικής έφεσης συντάχθηκαν μετά τον κ. Κασιδιάρη και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Νίκος Παππάς, ο Ιωάννης Λαγός, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενης.

Ο Ιωάννης Λαγός επίσης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολιτική δίκη, υποστηρίζοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής. Τέλος, η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.