Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σε μια σημαντική ανακοίνωση που έγινε μετά την ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μέτρα που θα εφαρμοστούν για την εξάλειψη της οπαδικής βίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν, και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στις ανακοινώσεις του, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της οπαδικής βίας. Ένα από τα κύρια μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι η εξάλειψη των οργανωμένων οπαδικών συνδέσμων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό, θα επιβληθεί το κλείσιμο των οπαδικών συνδέσμων, με την διατήρηση μόνο ενός επίσημου Συνδέσμου ανά ομάδα, εγκατεστημένου στην έδρα της αντίστοιχης ΠΑΕ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος της αστυνομίας στις "θύρες" που έχουν δείξει τάσεις για προβλήματα και επεισόδια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Με αυτό τον τρόπο, στοχεύεται στη διασφάλιση της ασφάλειας των φιλάθλων και την πρόληψη πιθανών επεισοδίων που έχουν επανειλημμένα προβληματίσει τον αθλητικό χώρο.

Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν μια προσπάθεια από τον κυβερνητικό φορέα να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο πρόβλημα της οπαδικής βίας, ενισχύοντας την ασφάλεια των αγώνων και εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον όπου η αθλητική δραστηριότητα μπορεί να αναπτυχθεί ειρηνικά και απρόσκοπτα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.