Πισπιρίγκου | Έφυγε από την αίθουσα όταν ο Ηλιάδης μίλησε για το σύνδρομο Μινχάουζεν

Πισπιρίγκου | Έφυγε από την αίθουσα όταν ο Ηλιάδης μίλησε για το σύνδρομο Μινχάουζεν

Στη δίκη για το θάνατο της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, κ. Ανδρέας Ηλιάδης, κατέθεσε και η κατάθεσή του έχει μεγάλη σημασία στη δίκη.

Ο κ. Ηλιάδης παρέλαβε την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή της στο Καραμανδάνειο και είχε αναρωτηθεί αν η μητέρα της μπορεί να πάσχει από κάποιο ψυχωσικό σύνδρομο, λόγω του τρόπου που διαχειριζόταν την κατάσταση και του γεγονότος ότι είχε χάσει ήδη δύο παιδιά της. Είχε προτείνει στη μητέρα να δει ψυχίατρο και είχε φροντίσει να τη φέρει σε επαφή με ψυχίατρο του νοσοκομείου.

Ο κ. Ηλιάδης περιέγραψε επίσης τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όταν μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στο Ρίο και εξήγησε ότι η θεραπευτική υποθερμία εφαρμόστηκε ώστε η θερμοκρασία να είναι στους 33 βαθμούς για να αποφευχθούν εγκεφαλικά οιδήματα.

Ο εντατικολόγος ενημέρωσε για τη συλλογή πληροφοριών για το ιστορικό της ασθενούς και τη συνομιλία με τη μητέρα της. Είχε επίσης επικοινωνήσει με μια παιδοογκολόγο σχετικά με τον θάνατο της ασθενούς και ήταν αμφίβολος για τη διάγνωση της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτία θανάτου της. Εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τους δύο θανάτους που είχαν προηγηθεί και ανέφερε το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου», που αναφέρεται σε καταστάσεις όπου ένα άτομο παριστάνει ότι είναι άρρωστο ή προκαλεί την ασθένειά του.

Στο σημείο αυτό, η κατηγορούμενη αποχώρησε από την αίθουσα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.